Imagini dezolante: Centură de gunoaie în jurul Capitalei. Lacul Fundeni, un adevărat dezastru ecologic

Imagini dezolante: Centură de gunoaie în jurul Capitalei. Lacul Fundeni, un adevărat dezastru ecologic

Capitala este înconjurată de gunoaie. Mii de tone de deşeuri sunt depozitate ilegal de-a lungul Centurii Bucureşti. Este un adevărat focar de infecţie pentru oamenii care locuiesc în zonele din apropiere şi foarte mulţi dintre ei se vaită că această problemă există de ani de zile. Sunt aruncate de la deşeuri menajere şi materiale de construcţii până la animale moarte.

Timp de 2 ore ne-am plimbat prin localităţile de lângă Centura Capitalei, iar la fiecare pas am dat de câte o grămadă de gunoi. Prima oprire a fost la Domneşti.

„Astea se vor întinde pe tot câmpul la primul vânt mai puternic. Cabluri foarte multe...”, constată un reprezentant al Gărzii de Mediu.

Maldăre de gunoaie menajere şi resturi din construcţii zac aici, în apropiere de Centura Bucureştiului. Oamenii care locuiesc în zonă nu se pot bucura de o privelişte prea plăcută şi trebuie să trăiască zi de zi cu mirosul insuportabil.

Localnicii din Dragomireşti se tem pentru sănătatea lor.

„Mai ales că eu stau pe partea asta cu Centura. Deci, vă daţi seama. Mai avem şi groapa de gunoi, care ne super-infectează. Mai ales vara, nu putem să stăm nici cu geamurile deschise”, povesteşte o femeie.

„Se simte, da, miros de stricăciune. Da, se simte un miros împuţit”, confirmă un alt localnic.

Oamenii spun că s-au săturat să trăiască cu atâta mizerie în jur.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt