Iluziile la plic, fenomen naţional

Iluziile la plic, fenomen naţional

Consumul de droguri în rândul tinerilor a devenit o problemă la nivel naţional. Ademeniţi de iluzii vândute la plic, un număr tot mai mare de adolescenţi cad în plasa dealerilor. Şi dependenţa se instalează tot mai devreme. Tinerii consumă cel mai adesea substanţe psihoactive, canabis, dar şi amestecuri de medicamente combinate cu alcool sau energizante.

Este povestea Georgianei care la 17 ani încerca pentru prima dată canabisul. Credea că o să fie doar o distracţie ocazională. În scurt timp însă a devenit o conusumatoare înrăită. Dependenţa a durat 8 ani.

Vreme îndelungată nu a conştientizat că are o problemă. Părea că situaţia este sub control şi că se poate opri în orice moment. Cazul ei este al altor zeci de mii de tineri. Adolescenţa este cea mai vulnerabilă perioadă. Copii fac alegeri tot mai periculoase, iar cel mai mic consumator de care au aflat autorităţile are doar 13 ani.

După ani de luptă cu drogurile Georgiana a reuşit să scape de dependenţă. Acum este directoarea unui centru de reabilitare şi îi ajută pe tineri să înceapă o viaţă nouă.

În 2022 autorităţile au confiscat o cantitate impresionantă de substanţe interzise. Peste o tonă. Specialiştii spun însă că acesta e doar vârful icebergului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt