Ideile devenite afaceri de succes

Ideile devenite afaceri de succes

Vremurile grele nasc idei geniale de business. Iar tot mai mulţi tineri îşi urmează visul de a deveni antreprenori si pariaza pe propiile afaceri. Domeniul tehnologiei ii intereseaza cel mai mult.

O scrisoare este certificatul de naştere al companiei Airbnb. Şi nu este singura afacere care a pornit de la o idee genială şi mijloace financiare modeste. Apple, Google sau Amazon au pornit dintr-un garaj. mânaţi de aceste exemple ilustre, mulţi tineri aspiră să ajungă legende în business.

Dragoş Duşe are 28 de ani şi a lucrat în domeniul cercetării cancerului. Îşi doreşte să îi ajute pe medici, aşa că de trei ani a pornit la drum cu o idee care ar putea să eficientizeze tratarea cancerului prin radioterapie. Astfel, în loc de câteva ore, timpul de procesare va fi de doar... câteva secunde. În România sunt peste 40.000 de persoane care au nevoie de radioterapie, însă doar 15.000 primesc acest tratament.

Oana Sârbu vrea să inoveze investiţiile în imobiliare. Astfel că, împreună cu echipa, a creat o astfel de platformă pentru a-i ajuta pe investitorii profesionişti să găsească mult mai rapid proprietăţi.

Faţă de alte plaforme, aici investitorii, şi nu numai, pot găsi un număr mare de proprietăţi despre care primesc informaţii reale. Ulterior intră în contact cu un agent care le oferă tot suportul necesar. Platfoma se bucură deja de un succes considerabil.

Zilele acestea, cele mai atractive start-up-uri au avut şansa să concureze pentru un premiu de aproape 500 de mii de euro la una dintre cel mai cunoscute conferinţe dedicate tehnologiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt