Ideile care vor schimba lumea

Ideile care vor schimba lumea

Inovaţia nu cunoaşte limite, iar tinerii o demonstrează ori de câte ori au ocazia. Sute de studenţi din întreaga ţară s-au întrecut weekend-ul acesta în idei revoluţionare din toate domeniile. Câştigătorii au şansa să primească mentorat din partea specialiştilor şi să-şi ducă proiectul la nivel de afacere.

Un tânăr vrea să dezvolte, alături de echipa sa, un website care ar putea revoluţiona o întreagă ramură a medicinei. Prin diverse acţiuni zilnice încorporate în platformă, îşi doresc să îi ajute pe bolnavii de Alzheimer să îşi amintească.

Este doar unul dintre cele aproape 70 de proiecte inedite care au intrat în concurs la aşa-numitul hackathon organizat de Innovative Labs. Echipa care va câştiga competiţia va avea parte de 3 luni de mentorat alături de specialişti. Invenţiile sunt din domenii diverse, de la medicină la educaţie şi până la agricultură.

Hackathon-ul a durat 32 de ore consecutive. În acest weekend s-a desfăşurat la Bucureşti şi Iaşi, iar peste o săptămână vor avea loc evenimente similare la Cluj şi Timişoara. Finaliştii din fiecare oraş se vor duela în luna mai pentru ca una dintre idei să câştige.

foto: facebook.com/ILabsRo

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt