Ida face prăpăd în Statele Unite - Prima News

Ida face prăpăd în Statele Unite

Un uragan puternic a lovit statul american Louisiana. Cel puțin o persoană a murit în urma ravagiilor făcute de Ida. Vântul, care a atins chiar și viteze de 240 de kilometri pe oră, a măturat totul în cale. Vremea extremă a lovit și China. Inundațiile masive au adus dezatrul în nord-estul celei mai populate țări a planetei.

O mare parte din zonele riverane Mississippi-ului au fost acoperite de ape. Ploile aduse de uraganul Ida au umflate apele fluviului care s-a revărsat pe zeci de mii de hectare. Un bărbat de 60 de ani a fost găsit mort după ce un copac a căzut peste locuința sa. De asemenea, acoperișul unui spital în care sunt tratați pacienții
bolnavi de COVID-19 a fost distrus în totalitate.

Orașul New Orleans a rămas în beznă după ce după ce rețeaua de alimentare cu energie electrică a fost avariată de furtuna puternică.

Rafalele de vânt au atins au atins o viteză de 240 de kilometri pe oră. Un jurnalist al rețelei NBC a suprins în direct dimensiunea dezastrului.

Localnicii au fost avertizați să-și ia toate măsurile de siguranță pentru a-și proteja viața și bunurile și au fost sfătuiți să se adăpostească în zonele înalte ale localităților. Președintele Joe Biden a declarat stare de dezastru în
Louisiana.

În acest timp, inundațiile fac ravagii în nord-vestul Chinei. Străzile mai multor orașe au fost tranformate în adevărate râuri, iar în doar câteva ore, nivelul apei a depăsit doi metri.

Peste 230 de mii de oameni au fost evacuați din zonele afectate de inundații.

Total
0
Shares
Total
0
Share