ICCJ l-a reabilitat pe Adrian Năstase. Dacă decizia rămâne definitivă, acesta poate fi ales în funcţii publice

ICCJ l-a reabilitat pe Adrian Năstase. Dacă decizia rămâne definitivă, acesta poate fi ales în funcţii publice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie admis, marţi, cererea fostului premier Adrian Năstase de a fi reabilitat, acesta urmând să scape de mai multe interdicţii primite după ce a fost eliberat condiţionat din închisoare în august 2014. Dacă decizia rămâne definitivă, acesta poate alege şi poate fi ales în funcţii publice.

„Admite cererea de reabilitarea judecătorească formulată de petentul Năstase Adrian. Dispune reabilitarea judecătorească a petentului Năstase Adrian (...). După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se fac menţiuni despre aceasta pe hotărârile prin care s-a pronunţat condamnarea. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit Agerpres.

Fostul premier a fost eliberat condiţionat din închisoare în luna august 2014, după ce a executat o parte din cei patru ani şi jumătate primiţi cumulat în două dosare: „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”. După ce a fost eliberat condiţionat, instanţele i-au impus lui Năstase o serie de interdicţii, printre care şi dreptul de a candida la o funcţie publică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt