ICCJ dispune începerea judecării pe fond în dosarul lui Tăriceanu

ICCJ dispune începerea judecării pe fond în dosarul lui Tăriceanu

Un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus marţi începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Magistratul a respins toate cererile şi excepţiile ridicate de avocaţii lui Tăriceanu şi a stabilit că rechizitoriul, probele şi actele de urmărire penală întocmite de procurori sunt legale.

"Respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în cauză. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală cu rechizitoriul nr. 402/P/2018 din 26 noiembrie 2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, privind pe Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton şi Ovidiu Marcu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în decembrie 2020, fiind acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi senatorul Cristian Marciu, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt