Iaşiul s-a înnoit cu autobuze electrice

Iaşiul s-a înnoit cu autobuze electrice

Mai bine mai târziu decât niciodată, spune o vorbă. Şi se aplică şi în cazul autobuzelor electrice nou nouţe care au ajuns la Iaşi. Sunt 16 la număr şi sunt făcute în Polonia. Schimbarea îi bucură pe cei din oraş, mai ales că vechile autobuze se stricau cam des. În plus, noile maşini sunt şi prietenoase cu mediul.

Pe lângă noile mijloace de transport, Iaşiul va avea şi şase staţii de încărcare rapidă şi alte 20 de încărcare lentă. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 13,5 milioane de euro. Ieşenii care le-au folosit pentru prima oară au observat imediat diferenţa uriaşă dintre vechile autobuze şi cele electrice.

Aduse la Iaşi în urmă cu 3 luni, autobuzele au avut de parcurs un drum destul de lung până la ieşirea pe traseu.Înscrierea la Registrul Auto Român, înmatricularea, instruirea personalului de mentenanţă şi a conducătorilor auto, probe în traseu, probe de încărcare.

Reprezentanţii companiei de transport public din Iaşi dau asigurări că vor mai fi aduse şi alte mijloace de transport noi. Mulţi ieşeni consideră că autobuzele electrice sunt un beneficiu pentru că cele vechi se stricau des.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt