Iarnă în plină primăvară

Iarnă în plină primăvară

Furtuna Mathias a ajuns în România şi a adus cu ea vânt puternic, ploi abundente şi ninsori viscolite. În zona Moldovei şi la munte e iarăşi iarnă, cu vânt, frig şi drumuri blocate de zăpadă. La Constanţa, porturile au fost închise din cauza vântului, iar în Bucureşti mai mulţi copaci au fost doborâţi peste maşini.

La Constanta vortexul polar a adus furtună pe mare şi toate porturile au fost închise. Vremea rea s-a instalat şi în Moldova. A nins la Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău.

În judeţul Brasov ninsorile masive au blocat traficul pe DN1. Drumarii au acţionat mai multe ore pentru degajarea zonei. În schimb, pe drumul de la Braşov spre Poiană, traficul este normal, iar intoarcerea iernii este motiv de bucurie pentru unii români. Şi în judeţul Gorj s-au scos utilajele de deszăpezire. Aici, iarna s-a instalat deja ca la ea acasă.

Şi în Vâlcea a nins, dar cu probleme. Zăpada şi neadaptarea vitezei la conditiile de trafic a dus la răsturnarea unei masini pe DN 7 A, in localitatea Malaia. Două persoane au fost rănite. Una dintre ele a ajuns la spital pentru investigatii suplimentare. Probleme au fost si pe Valea Oltului. Nu a nins, dar a plouat abundent şi bolovanii de pe versanti au cazut pe şosea, două maşini fiind avariate.

Chiar dacă nu a nins, în Capitală vântul care a bătut cu 60 de kilometri la oră a făcut prăpăd. Codul portocaliu de ninsoare şi cel galben de vânt şi furtună sunt valabile până miercuri la ora 14.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt