Iarna a pus stăpânire pe România

Iarna a pus stăpânire pe România

Iarnă în toată România! A nins în mare parte a ţării, iar în unele zone au apărut şi primele accidente. Sunt drumuri pe care se circulă cu restricţii în judeţele Buzău şi Vrancea, iar pe o porţiune de 7 kilometri de pe Drumul naţional 23B circulaţia este închisă complet.

Sinaia este afectată de o pană totală de electricitate, în condiţiile în care zona montană se află sub cod portocaliu de ninsoare. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări, un cod galben de precipitaţii şi unul portocaliu de ninsori abundente şi viscol, sub care sunt mai multe judeţe: Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Vrancea.

În Argeş a nins abundent, iar zăpada s-a aşezat într-un strat de 7-8 cm. Pe acest fond s-au produs mai multe accidente rutiere. În localitatea Bascov, şoferul unui TIR a încercat să evite impactul frontal cu un autoturism care a derapat şi a pătruns pe contrasens. Maşina de mare tonaj a ieşit în decor, iar remorca a rămas pe stradă. DN 7 a fost complet blocat aproape de limita judeţelor Argeş şi Vâlcea, în localitatea Morăreşti. Din cauza unei tamponări şi a ieşirii în decor a altui TIR s-au format coloane de masini pe kilometri întregi în ambele sensuri.

La Galaţi, o depăşire neregulamentară pe carosabilul acoperit de zăpadă a dus la un carambol în care au fost implicate trei maşini. Au rezultat 3 victime, printre care si un copil de 2 ani. Şoferul care a provocat accidentul era drogat. Un accident a avut loc şi la Brăila. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de zăpadă pe şosea, un şofer a pierdut controlul TIR-ului şi a blocat circulaţia. Un autoturism care se deplasa din sens opus a ieşit în decor pentru a evita impactul.

Ninsoare abundentă şi-n Oltenia. Drumarii au intervenit pe mai multe şosele. Iarna s-a instalat şi în zona montană. În staţiunea gorjeană Rânca a fost nevoie de intervenţia drumarilor ca traficul să decurgă normal. Mai mult, la Rânca, maşine pot urca doar echipate cu lanţuri, iar Poliţia a organizat filtre şi îi întorc din drum pe şoferii nepregătiţi. A nins şi în Timiş şi Caraş Severin, dar zăpada nu a creat mari probleme.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis deja două avertizări, un cod galben de precipitaţii şi unul portocaliu de ninsori abundente şi viscol, sub care sunt cinci judeţe: Argeş, Buzău, Dîmboviţa, Prahova şi Vrancea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt