HRW îndeamnă Ucraina să înceteze să încalce drepturile prioznierilor de război ruşi

HRW îndeamnă Ucraina să înceteze să încalce drepturile prioznierilor de război ruşi

Organizaţia nonguvernamentală (ONG) Human Rights Watch cere Ucrainei să înceteze să exhibe prizonieri ruşi de război, pentru că acest lucru le încalcă drepturile prevăzute de Convenţiile de la Geneva privind dreptul internaţional umanitar, relatează AFP. 

”Autorităţile ucrainene este necesar să înceteze să posteze pe reţele de socializare şi mesagerii înregitrări video în care apar militari ruşi pe care i-au luat prizonieri cu scopul de a-i expune publicului, umiliţi şi ameninţaţi”, denunţă într-un comunicat HRW.

”Aceste tratamente la care sunt supuşi prizonierii de război încalcă protecţia prevăzută de către Convenţiile de la Geneva” privind dreptul internţaional umanitar, subliniază ONG-ul de apărarea drepturilor omului.

Ucraina a difuzat înregistrări video în care apar prizonieri ruşi, iar pe unii i-a exhibat în faţa presei şi i-a obligat să-şi exprime căinţa - o instrumentalizare denunţată, de asemenea, de către Comitetul Internţaional al Crucii Roşii (CICR), care a îndemnat la tratarea cu ”demnitate” a prizonierilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt