Hoţii de la Kogălniceanu lucrau la o firmă care avea contract cu baza militară. Cum au reuşit să fure motorină de 2 milioane de dolari

Hoţii de la Kogălniceanu lucrau la o firmă care avea contract cu baza militară. Cum au reuşit să fure motorină de 2 milioane de dolari

Baza Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, este unul dintre cele mai păzite locuri din România. Aici sunt peste o mie de militari americani, care în cazul unui conflict cu Rusia trebuie să plece în misiune de urgenţă. 7 români le-au furat îmsă zeci de mii de tone de motorină. Hoţii luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciţii NATO. În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari. Toată cantitatea ar putea să intre în 50 de cisterne.

Cei 7 români lucrau la firma care alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ei acţionau întotdeauna identic. Alegeau momente în care in zonă nu se afla niciun militar. Aceste nereguli au fost sesizate de guvernul federal al Statelor Unite.

De altfel, a fost coadă de suspecţi miercuri la sediul central DIICOT. Pe lângă percheziţiile din Constanţa, procurorii antimafia au descins în peste 450 de locuri. Luaţi direct din pat, unii suspecţi nu au înţeles exact ce s-a întâmplat atunci când mascaţii au intrat peste ei şi au vrut să cheme Poliţia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt