Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Cine are prioritate la vaccin

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Cine are prioritate la vaccin

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri seară strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Hotărârea de guvern stabileşte care sunt categoriile prioritare la vaccinare: angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din „domenii-cheie”. 

Actul normativ pregăteşte campania de vaccinare care va începe odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin.

„Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a declarat Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

Persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă şi pentru restul populaţiei.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/guvernul-a-aprobat-strategia-de-vaccinare-covid-19-cine-are-prioritate-la-vaccin-1408785

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt