Grindină, vijelii şi tornade în nord-vestul ţării

Grindină, vijelii şi tornade în nord-vestul ţării

Vreme extremă în jumătate de ţară. Mai multe judeţe din nord-vest au fost lovite de ploi torenţiale şi vijelii. În mai multe zone, vântul puternic a pus copaci la pământ, iar străzile au fost inundate. Meteorologii spun că vara se lasă aşteptată, pentru că întreaga lună mai va fi rece şi ploioasă.

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe judeţe din nord-vestul ţării. În Baia Mare a fost rupere de nori, iar într-o comună din Sălaj a plouat cu gheaţă! La Satu Mare, fenomenele extreme i-au speriat pe localnici. Oamenii au surprins două tornade, dar, din fericire, s-au format departe de zonele locuite. Întreg judeţul s-a aflat sub cod galben de vijelii şi ploi.

Şi în Cluj a fost cod portocaliu de vreme rea. Pompierii au intervenit să degajeze copacii căzuţi şi să scoată apa de pe străzile care s-au inundat. Iar ploile şi vijeliile nu se opresc. Deşi se apropie vara, vremea ne duce mai degrabă cu gândul la toamnă. Nici anotimpul călduros nu va mai fi aşa cum ne-a obişnuit. Vor fi fluctuaţii de temperatură de la o zi la alta.

Pentru zilele următoare, hidrologii au anuţat inclusiv că există şi pericol de viituri pe râurile din nord-vestul ţării.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt