Grindeanu: Vom depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante

Grindeanu: Vom depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante
zf.ro

Social-democraţii vor depune amendamente la legea bugetului de stat pentru a le fi plătite minerilor din Valea Jiului drepturile restante, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

"Am discutat în Biroul Politic Naţional şi despre situaţia din Valea Jiului. Am decis să luăm legătura cu colegii noştri europeni, pentru ca, din miliardele prevăzute atât în Fondul pentru o tranziţie justă, cât şi în Planul de rezilienţă, să se poată aloca fonduri pentru proiecte de dezvoltare economică. În paralel, (...) vom depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante. E normal într-o ţară europeană ca oamenii să fie plătiţi la timp pentru munca lor", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa conducerii PSD.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că protestul nu este o soluţie care rezolvă problemele din Valea Jiului şi a subliniat că nu va permite o mineriadă în mandatul său.

"Este un domeniu dificil şi ştim foarte bine că această tranziţie la economia verde în toată UE vine cu probleme. Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluţia pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest Guvern a arătat foarte clar, şi anul trecut şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp. Avem soluţii şi pentru următoarele trei luni de zile. În acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că soluţia pe care au ales-o nu cred că este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, lună de lună în România au fost 4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate", a spus Cîţu.

El a susţinut că foarte mulţi politicieni profită de pe urma minerilor.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt