Grinda care a căzut pe microbuz, pe DN15, a fost îndepărtată de pe carosabil; traficul rutier a fost reluat

Grinda care a căzut pe microbuz, pe DN15, a fost îndepărtată de pe carosabil; traficul rutier a fost reluat

Grinda limitator de viteză care a căzut de pe un pod feroviar peste un microbuz de transport persoane a fost îndepărtată de pe carosabil, iar traficul rutier a fost reluat, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Irina Popa.

"Pentru degajarea carosabilului a intervenit şi un utilaj de la SVSU Tarcău, pentru îndepărtarea grindei de pe carosabil", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Potrivit IPJ Neamţ, şoferul care conducea TIR-ul ce transporta un utilaj agricol care a agăţat grinda a fost testat şi rezultatul a fost că nu consumase băuturi alcoolice.

"Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ", a precizat agentul Georgiana Moşu.

În accidentul de pe DN15 au decedat două persoane, iar alte trei au fost rănite.

"Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat de 40 de ani, din localitatea Brusturi, conducea un ansamblul de vehicule pe DN 15, din direcţia Bicaz - Piatra Neamţ, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier de limitare a înălţimii, moment în care cu un utilaj pe care îl transporta ar fi acroşat o bârnă metalică, ce în urma coliziunii s-ar fi desprins şi ar fi căzut peste un microbuz de transport persoane care se deplasa din sensul opus. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto în vârsta de 41 de ani şi a unui pasager de 47 de ani, precum şi rănirea altor trei pasageri", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Cei trei răniţi sunt o femeie de 76 ani, un bărbat de 55 ani şi un bărbat de 74 ani.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt