Greva continuă, numărul greviştilor scade

Greva continuă, numărul greviştilor scade

Greva din şcoli continuă. Însă numărul protestarilor scade de la o zi la alta. Ministrul Educaţiei susţine că 10 mii de profesori s-au întors azi la catedră. Dacă până la finalul săptămânii nu se reiau cursurile în toate şcolile, calendarul examenelor naţionale va fi decalat.

Revenirea din vacanţa de Rusalii a adus o scădere a apetitului pentru proteste. Doar 59% dintre profesori continuă să-şi ceară drepturile în stradă. Cei mai mulţi la Iaşi. Peste 2.000 de dascăli au participat la proteste. De la Bucureşti, lucrurile se văd diferit.

Chiar dacă nu sunt mulţumiţi de mia de lei oferită de Guvern, o parte din cadrele didactice au făcut pasul înapoi. Chiar şi aşa mişcarea de protest e încă departe de a se stinge. Ministrul Educaţiei nu exclude posibilitatea amânării examenelor naţionale. Cert e că înscrierile la examene sunt deja afectate.

Unul din scenariile vehiculate în cazul prelungirii grevei este echivalarea calificativelor de la competenţele lingvistice şi digitale cu mediile de final de an de la materiile aferente.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt