Gospodării inundate şi localităţi izolate

Gospodării inundate şi localităţi izolate

Sunt inundaţii în continuare în mai multe localităţi din ţară, după ce râurile au ieşit din matcă şi au măturat totul în cale. În Vâlcea şi Alba, viiturile au distrus case, gospodării şi terenuri, iar acolo unde apa s-a retras a lăsat în urmă dezastru. Oamenii cer cu disperare ajutorul autorităţilor, mai ales că meteorologii au emis din nou cod galben de ploi şi vijelii pentru 14 judeţe din centru şi nord.

Apele au făcut prăpăd şi în localităţile din judeţul Alba. În satul Hăpria sunt zeci de gospodării izolate. Şi în localitatea Vinţu de Jos, tot în Alba, mai multe terenuri agricole au fost distruse. În sat, deşi apele s-au mai retras, pe străzi a rămas dezastru - bolovani, crengi de copaci şi nămol. Iar în Mehedinţ, o furtună violentă a smuls acoperişul unui bloc.

Autoriotăţile rămân în alertă pentru că râurile Someş, Mureş şi Olt sunt în continuare sub cod galben de avertizare hidrologică. Nici meteorologii nu vin cu veşti bune pentru perioada următoare. Abia spre sfârşitul săptămânii ploile se vor opri, iar temperaturile vor atinge aproape 30 de grade.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt