Globuri din portocale şi brazi din spaghete

Globuri din portocale  şi brazi din spaghete

Portocale, spaghete, cutii de lapte, zer de brânză… V-aţi gândit vreodată că aceste ingrediente v-ar putea face mai frumos Crăciunul? Un viitor doctor în Chimie a avut ideea de a le folosi pentru a face ornamente pentru brad şi nu numai. Au ieşit, astfel, din mâinile femeii, globuleţe din portocale deshidratate, brazi de Crăciun din spaghetti şi căsuţe din cutii de lapte.

Decoratiunile de Craciun inedite sunt facute in cadrul unui atelier de creatie a Facultatii de Stiinta si Ingineria alimentelor din Galati din cadrul Universitatii Dunarea de Jos de viitorul doctor in chimie Andreea Dorofte. Andreea studiaza utilizarea filmelor proteice din zer ca pelicule de prelungire a perioadei de valabilitate a alimentelor. Pornind de aici si folosind şi lucruri de prin camara, viitorul doctor in chimie a creat un pic
de magie pentru sărbători.

Filmele proteice din zer, pe care s-a bazat toată ideea Andreei de a face altfel de decoraţiuni, sunt de fapt subiectul lucrarii sale de doctorat. Ele pot avea multiple utilizari in industria alimentară.

Trei zile, timp de cateva ore, a durat realizarea acestor decoratiuni inedite.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt