Gestul impresionant al unei familii a salvat vieţile a 4 copii

Gestul impresionant al unei familii a salvat vieţile a 4 copii

Gestul impresionant al unei familii a salvat vieţile a patru copii, a căror unică şansă la viaţă o reprezenta transplantul de organe. De asemenea, alţi doi micuţi şi-au recăpătat vederea în urma intervenţiilor de transplant de cornee.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria Iaşi , o dramă a făcut ca un băieţel de doar 2 ani să devină sursa vieţii pentru alţi copii, datorită gestului nepreţuit făcut de părinţii îndureraţi. Infinita lor suferinţă au transformat-o în viaţă pentru copiii altor părinţi. Este imposibil să găseşti cuvintele de a mulţumi pentru gestul lor unor părinţi care şi-au pierdut un copil ce abia învăţase să păşească în viaţă!”, au transmis reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Cu multă dăruire şi profesionalism, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi a făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coşmarul nopţilor de suferinţă pentru alte familii să înceapă să se risipească. Delicatul lanţ de la donator la receptor a fost continuat de echipele de prelevare: un efort medical fără graniţe pentru salvarea de vieţi. Astfel, intervenţia de prelevare rinichi a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iaşi ; echipa Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” a efectuat prelevarea ficatului şi a ţesuturilor (cornee), iar o echipă de medici de la Deutsches Herzzentrum Berlin a prelevat cordul.

„Medicii de la Spitalului Clinic „Dr.C.I Parhon” Iaşi vor aduce din nou bucuria de a trăi pentru doi micuţi pacienţi a căror unică şansă la viaţă este un transplant renal. Cele două intervenţii de transplant cornee se vor realiza la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil atât de mic pentru cord şi ficat, organele se vor transplanta în cadrul centrului de la Berlin pentru cord şi centrului de la Hannover pentru ficat, salvând astfel viaţa a doi copii suferinzi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt