Gest extrem în sala de judecată

Gest extrem în sala de judecată

Scene dramatice într-o sală de judecată din Belarus! Un activist acuzat de cooronarea pe internet a protestelor anti- Lukaşenko s-a înjunghiat în timp ce era audiat de magistraţi. Bărbatul a recurs la acest gest în semn de protest după ce aparatul de represiune al ultimului dictator al Europei i-ar fi ameninţat familia.

Au fost momente de groază în sala de judecată a unui tribunal din Minsk. Stepan Latypov, un opozant cunoscut al regimului Lukasenko, a încercat să-şi ia viaţa chiar în faţa judecătorilor. Pe imaginile care au apărut în spaţiul public se vede cum bărbatul se prăbuşeşte la pământ după foloseşte un pix pentru a se înjunghia. Apropiaţii săi susţin că ar fi fost şantaj de autorităţi să-şi recunoască vină.

În urma incidentului şocant, bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital. Starea sa este însă una deosebit de gravă. Formal, Stepan Latypov este acuzat de fraudă. În fapt, reprezentanţii Opoziţiei spun că el plăteşte acum pentru implicarea în organizarea revoltelor anti-Lukasenko de anul trecut.

Represiunea jurnaliştilor incomozi regimului s-a intensificat în Belarus. Săptămâna trecută, un avion de linie în care se afla disidentul Roman Protasievici a fost deturnat de autorităţile de la Minsk. Ulterior, opozantul a fost încarcerat şi forţat să recunoască pretinse crime împotriva regimului Lukasenko.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt