Gerul a mai făcut o victimă

Gerul a mai făcut o victimă

Frigul de peste noapte face noi victime. La Târgu Jiu, un om al străzii a fost găsit fără suflare de trecători. Este a şaptea victimă a gerului din acest sezon. Pentru că persoanele fără locuinţă sunt cele mai vulnerabile, autorităţile locale încearcă să le trimită în centrele de adăpost, dar se lovesc de refuzul lor.

Vestea bună vine de la meteorologi. Urmează o perioadă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale.

Gerul a făcut prima victimă în judetul Gorj. Este vorba despre o persoană fără adăpost, care îşi făcea veacul prin gări sau scări de bloc. Aseară au fost temperaturi extreme, iar omul nu a mai făcut faţă frigului. Trecătorii au fost cei care au descoperit trupul neînsufletit al bărbatului. Acum câteva zile, Poliţia Locală a încercat să-l ducă la un adăpost social, însă bărbatul a refuzat, aşa cum fac mulţi oameni ai străzii.

Frigul este şi în Capitală, iar temperaturile negative au adus prima ninsoare din această iarnă. Sau mai bine spus doar în anumite zone. În timp ce în nord şi în vest a nins mult şi des, în restul Bucureştiului nici măcar nu a fulguit.

De altfel este şi singura ninsoare de care vom avea parte în următoarea perioadă. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru următoarele zile, inclusiv de Crăciun. Singurele precipitaţii vor fi ploi slabe în vestul ţării.

Temperaturi ridicate vor fi în toată ţara, inclusiv la munte. Amatorii de sporturi de iarnă nu se vor putea bucura nici măcar de zăpadă artificială, din cauza gradelor pe plus. Va ninge doar la altitudini de peste 1700 de metri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt