Germanii, divizaţi în privinţa acceptării unui număr mare de afgani

Germanii, divizaţi în privinţa acceptării unui număr mare de afgani

Germanii sunt divizaţi în privinţa posibilităţii ca ţara lor să extindă acordarea de azil la un mare număr de afgani care fug de regimul taliban, reiese dintr-un sondaj realizat la comanda agenţiei dpa, prezentat sâmbătă.

Aproximativ 46% dintre respondenţii unui sondaj reprezentativ, realizat săptămâna trecută de institutul YouGov, s-au declarat împotriva acceptării de refugiaţi afgani pe scară largă.

În schimb, 47% au fost de acord să li se ofere protecţie mai multor afgani.

Cu toate acestea, unii dintre cei care s-au declarat în favoarea unei politici generoase de admisie au avut un amendament: unul din patru a spus că Germania ar trebui să o adopte doar dacă alte state UE îi vor urma exemplul şi vor prelua o parte dintre refugiaţi.

Conform sondajului, numai 22% dintre germani ar sprijini acceptarea unui mare număr de afgani chiar şi dacă alte state din UE nu ar face-o.

La reuniunea de marţi, miniştrii de interne din UE nu au reuşit să găsească o poziţie comună în privinţa migranţilor din Afganistan.

State ca Austria, Cehia şi Danemarca au insistat ca persoanelor dislocate şi refugiaţilor să li se acorde asistenţă doar în ţările din jurul Afganistanului, nu în Europa.

Unele ţări europene au tras un semnal de alarmă în privinţa perspectivei unui val masiv de refugiaţi asemănător celui din 2015.

La chestionarul YouGov au răspuns 2.017 persoane de vârstă adultă, în perioada 27-31 august, rezultatele fiind reprezentative pentru populaţia germană de 18 ani şi peste.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe despreafganidivizatigermanirefugiati
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt