Gerard Pique, bănuit că ar fi încasat un comision pentru organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Gerard Pique, bănuit că ar fi încasat un comision pentru organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Fundaşul internaţional spaniol Gerard Pique, jucătorul echipei FC Barcelona, este bănuit că ar fi încasat un comision pentru ca Arabia Saudită să poată găzdui Supercupa Spaniei la fotbal, conform publicaţiei spaniole El Confidencial, citată de cotidianul L'Equipe.

După cum relatează El Confidencial, Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), i-ar fi permis lui Gerard Pique să încaseze un comision pentru ca Arabia Saudită să poată găzdui Supercupa Spaniei, eveniment organizat de Kosmos Holding, firmă deţinută de Pique, şi care reuneşte primele două echipe din ultima ediţie de campionat şi cele două finaliste ale ultimei ediţii a Cupei Regelui.

El Confidencial susţine că avut acces la documente care ar demonstra că Rubiales a făcut presiuni pe lângă autorităţile de la Riad pentru ca jucătorul Barcei să încaseze "până la 24 de milioane de euro" pentru a disputa acest turneu.

În 2019, oficializarea acestei mutări a evenimentului pentru trei ediţii, pentru o valoare estimată atunci la 30 de milioane de euro pe sezon, a fost foarte criticată, în special din cauza poziţiei femeilor în societatea saudită.

În ianuarie, Real Madrid s-a impus (2-0) în finala cu Athletic Bilbao disputată la Djeddah (Arabia Saudită).

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a anunţat joi că a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase arhive de date aparţinând preşedintelui Luis Rubiales.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt