George Simion, incident la frontiera cu Republica Moldova. A vrut să intre în ţara vecină, deşi are interdicţie până în 2023

George Simion, incident la frontiera cu Republica Moldova. A vrut să intre în ţara vecină, deşi are interdicţie până în 2023

George Simion, copreşedintele AUR, a provocat duminică un incident la graniţa cu Republica Moldova, după ce nu a fost lăsat să treacă, el având interdicţie de intrare pe teritoriul statului vecin până în 2023. George Simion a făcut apel la paşaportul său diplomatic de parlamentar şi a cerut intervenţia Ministerului de Externe.

George Simion a încercat să intre în Republica Modova pe la vama Leuşeni, într-o maşină în care se aflau mai multe persoane, inclusiv doi copii. El a spus într-o transmisie live pe Facebook că merge în R. Moldova ca membru în Comisia parlamentară comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, la invitaţia omologilor din această ţară.

Copreşedintele AUR ştia că are interdicţie de intrare pe teritoriul R. Moldova, dar a sperat totuşi că statutul de parlamentar îl va ajuta. La controlul actelor de identitate, vameşul moldovean i-a comunicat că are interdicţie de intrare pe teritoriul R. Moldova până în 2023, iar Simion a replicat că are această interdicţie ca activist civic, iar acum este parlamentar şi are paşaport diplomatic. Argumentele sale nu au rezistat. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt