Genţi confecţionate din banane

Genţi confecţionate din banane

Bananele nu se numără numai printre cele mai căutate şi gustoase fructe, ci pot fi bune şi pentru.. confecţionat genţi. Da, aţi auzit bine! Este ideea unui designer elveţian, care după ani de cercetări, a descoperit că bananierul poate fi o sursă nemaipomenită de material textil. De altfel, în ultimul timp, materialele sustenabile sunt la mare căutare, aşa că designerii găsesc diferite surse de creaţie.

Bananele pot fi adevărate surse de vitamine şi de materiale sustenabile. Christian Kagi, un dsigner elveţian, a descoperit, după 15 ani de cercetări, că banenierii, după ce sunt tăiaţi, pot fi o revelaţie pentru industria fashion. Aşa că a decis să facă din aceştia genţi 100% biodegradabile. Christian a început cu bumbacul organic şi a încercat şi bambusul pentru a-şi aduce la viaţă creaţiile.

Procesul de fabricare este dificil. Până ce genţile devin realitate sunt mulţi paşi de îndeplinit pentru ca fibrele să fie prelucrate corect. Rezultatul final este spectaculos, iar genţile sunt solide şi pot fi folosite zi de zi. Materialele sustenabile au câştigat popularitate în ultima vreme şi datorită designului atrăgător.

Designerii sunt tot mai interesaţi de sustenabilitate, aşa că acum caută diferite surse bio din care să obţină materiale. Un designer, de exemplu, a ales coaja de măr pentru a obţine piele din care să confecţioneze genţi.

foto: kidealo.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt