Gemeni separaţi de o bacterie

Gemeni separaţi de o bacterie

Au venit pe lume împreună, dar au trăit luni întregi separat. Este povestea emoţionantă a unor gemeni. Fetiţa a mers acasă după două luni petrecute în spital, băieţelul a luptat cu moartea încă şase. Totul după ce a contractat o bacterie din maternitate. Care a dus la septicemie şi meningită. Ca prin minune, a contrazis orice prognostic, a supravieţuit, iar acum este acasă alături de familie. Tatăl lui, avocatul Adrian Cuculis a dat în judecată pentru malpraxis Maternitatea Filantropia din Capitală, unde s-au născut copiii şi cere daune de un milion de euro! Un preţ prea mic, spune avocatul, pentru suferinţa îndurată de Luca.

Ramona, partenera de viaţă a avocatului Adrian Cuculis, a adus pe lume gemeni anul trecut, în aprilie, la Spitalul
Filantropia. Naşterea a fost prematură. Dar dacă evoluţia fetiţei a fost bună, în cazul băieţelului, Luca, lucrurile au luat o altă turnură.

Totul a pornit de la o bacterie denumită enterococ. Pe care bebeluşul a contractat-o în maternitate.

Într-o stare extrem de gravă, Luca a fost transferat la un alt spital, unde a stat internat şase luni. De trei ori a fost aproape de moarte, dar a învins. Acum, familia a dat în judecată Spitalul Filantropia, locul unde Luca s-a infectat. Şi cere despăgubiri de un milion de euro.

În paralel, o sesizare pentru malpraxis a fost depusă la Colegiul Medicilor.

Pentru Luca a început acum un nou capitol. După luni întregi în care a înfruntat moartea, acum este acasă, alături de familie.

Demonstrează încă o dată că deşi teoretic au cele mai vulnerabile organisme, nou-născuţii luptă pentru viaţă cu o
forţă incredibilă.

Adrian Cuculis spune că vrea să înfiinţeze o asociaţie care să se ocupe de cauza nou născuţilor cu probleme medicale. În cazul în care va câştiga procesul, banii vor fi folosiţi în acest scop.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt