Gasită moartă din cauza frigului

Gasită moartă din cauza frigului

Frigul şi vremea rea au făcut prima victimă. O femeie din Galaţi a fost găsită moartă pe stradă din cauza hipotermiei. Iar în judeţele din nordul ţării numeroase drumuri au fost blocate de stratul consistent de zăpadă. Cel mai grav este în judeţul Iaşi. De mâine, toate şcolile din judeţ se vor închide din cauza vremii. În Munţii Făgăraş a nins ca în toiul iernii, acum e pericol de avalanşă. Meteorologii au prelungit codul portocaliu de viscol şi ninsori până vineri.

Femeia, din comuna gălăţeană Barcea, a fost găsită de vecini, fără suflare, pe stradă. Din cauza frigului, bătrâna a intrat în şoc hipotermic. Chemaţi de localnici, medicii au preluat-o de urgenţă pe femeie cu o ambulanţă. Femeia a murit însă în ambulanţă, în drum spre spital.

Vremea rea a făcut prăpăd şi în judeţul Iaşi. Zeci de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi. Probleme din cauza zăpezii au fost şi pe drumul ce leagă judeţele Suceava şi Bistriţa. Spre Vama Siret mai multe tiruri nu au putut înainta din cauza viscolului care a adus zăpada din câmp pe carosabil. S-a circulat greu şi pe drumurile din judeţul Neamţ. Utilajele de deszăpezire abia au mai făcut faţă.

În Vaslui, din cauza vremii rele, o ambulanţă care transporta un pacient a fost implicată într-un accident. Salvarea a derapat şi s-a izbit de gardul unei case. Nimeni nu a fost însă rănit. Vremea rea face prăpăd în aproape toată ţara. A nins atât de mult în Munţii Făgăraş, în ultimele două zile, încât stratul de zăpadă ajunge la aproape 3 metri în unele zone.

Pe Transfăgărăşan, în urmă cu două luni, o avalanşă uriaşă a lovit cabana Capra. Zeci de oameni, printre care şi copii, au rămas atunci captivi în pensiune. Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori, valabil în jumătatea de nord a ţării, până vineri dimineaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt