Furtuni violente au răscolit jumătate de ţară

Furtuni violente au răscolit jumătate de ţară

Inundaţiile puternice din ultima zi au luat o viaţă şi au distrus zeci de gospodării! O femeie a murit în Argeş după ce a fost luată de viitură în timp ce încerca să traverseze un pod improvizat. Vremea a făcut de altfel prăpăd mai ales în partea de sud vest a ţării. Iar pentru oameni problemele nu se opresc aici. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Femeia se întorcea de la serviciu şi mai avea puţin până acasă, în localitatea Albeştii de Argeş. A încercat să treacă podul improvizat peste Pârâul Valea Povernii, umflat de ploi. Şi în judetul Vâlcea au fost inundaţii mari. Puhoaiele au curs de pe versanţi şi au intrat în casele oamenilor. Sunt zeci de gospodării inundate la Drăgăşani, iar oamenii aşteaptă ca ploile să se oprească şi să-şi salveze măcar o parte din bunuri.

Nici Gorjul nu a scăpat de probleme. O ploaie torenţială de 30 de minute a făcut prăpăd în localităţile Aninoasa şi Stoina. Apa a inundat şi străzile din Târgu Jiu iar canalizările nu au mai făcut faţă. Mulţi şoferi sunt nevoiţi să-şi repare acum maşinile.

Furtună cu ploaie şi grindină a fost şi în Mehedinţi, la Drobeta-Turnu-Severin. Rafalele puternice de vânt au smuls o parte din acoperişul unui bloc, care s-a prăbuşit peste trei maşini. Şi o ramură groasă de copac a fost ruptă de vânt şi a căzut peste o maşină în care erau doi tineri. Au scăpat ca prin minune, deşi luneta maşinii a fost spartă.

Probleme au fost şi în Alba, la Câmpeni. Viitura a venit pe uliţe şi a intrat în casele oamenilor. Zeci de gospodării au fost afectate. Iar în Ciugud a fost la fel.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt