Frumuseţe pe muchie de bisturiu

Frumuseţe pe muchie de bisturiu

Ten perfect fără niciun rid, sprâncene ridicate sau buze mai pline. Sunt doar câteva dintre intervenţiile estetice ”la modă” la care apelează femei din lumea întreagă. În goana după tinereţea veşnică multe dintre acestea uită însă imaginea pe care o aveau înainte de operaţii şi vor din ce în ce mai mult. Ba chiar îşi doresc să arate la fel ca imaginea pe o dau filtrele de pe reţelele de socializare. Fenomenul este îngrijorator pentru că orice interveţie în exces ne schimbă radical chipul şi poate face mai rău.

Influenţati de societatea care a stabilit anumite standarde în frumuseţe, femei, dar şi bărbaţi din lumea întreagă apelează la tot mai multe intervenţii şi chiar operaţii estetice care îi schimbă în totalitate.

Buze mai mari, sâni anormali în raport cu corpul, sprâncene tatuate, injectări cu botox până când faţa este împietrită şi lipsită de orice expresie. Sunt doar câteva dintre intervenţiile estetice la care apelează femeile. . În social media, cel mai des vedem paradă de operaţii, iar după o vârstă mulţi asociază intervenţiile estetice cu teama de a nu îmbătrâni.

De ce le mai multe ori pacienţii fac excese. În realitate însă cei care pierd numărul intervenţiilor estetice suferă de anxietate şi au o stimă de sine scăzută. Iar operaţiile estetice crează dependenţă. Filtrele de pe reţelele de sociale care te transformă în câteva secunde în păpuşă îi incurajează pe tineri.

Madonna este una dintre vedetele internaţionale care a apelat în nenumărate rânduri la medicul estetician. Apariţia sa pe scena de la premiile Grammy i-a şocat pe fani şi a stârnit un val de reacţii pe internet.

foto: makeupbrushes.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt