Fructe şi legume, pline de pesticide

Fructe şi legume, pline de pesticide

Credem că mâncăm sănătos, dar de fapt nu e chiar aşa. Este semnalul de alarmă tras de specialiştii în nutriţie. În România, fructele şi legumele sunt pline de pesticide. Merele, căpşunele, salata verde şi roşiile conduc detaşat topul. Oamenii sunt conştienţi, dar se resemnează. Produsele 100% autentice, sănătoase sunt tot mai greu de găsit.

Căpşunele, spanacul, nectarinele sau merele sunt printre fructele şi legumele care conţin cele mai multe pesticide,
potrivit unui studiu realizat în Statele Unite. Pe de altă parte, avocado, porumbul, ananasul şi ceapa sunt cele mai sigure. Şi o cercetare făcută în România a arătat că merele, căpşunele, salata verde şi roşiile conţin cele mai multe
substanţe nocive. Oamenii sunt conştienţi de pericol, dar încearcă să fie cumpătaţi.

Şi nu sunt singurele probleme cu care ne confruntăm. Mai grav este că sărim peste mese şi mâncăm fast-food. Doar 6 din 10 români consideră că prima masă a zilei este importantă. Cei mai mulţi dintre cei care o servesc aleg
produsele lactate şi nu petrec mai mult de 10 minute în bucătărie.

Nutriţioniştii recomandă diversitate şi pentru prima masă a zilei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt