Frig în clase, elevi trimişi acasă

Frig în clase, elevi trimişi acasă

La Constanţa, sute de copii din şcoli şi grădiniţe tremură de frig, după ce acestea au rămas fără caldură din cauza unor avarii. Educatoarele i-au chemat pe părinţi să îşi ia copiii acasă, iar pentru elevii de gimnaziu orele de curs s-au redus substanţial. Compania de termoficare dă vina pe vechimea conductelor de apa caldă.

Părinţii se plâng şi spun că nu este prima oară când se confruntă cu o astfel de situaţie. Şi înainte de sărbători, dar şi de când au revenit cei mici din vacanţă, avariile sunt tot mai dese.

Grădiniţa Roboţel din Constanţa, în sălile unde stăteau copiii nu erau mai mult de 13 grade. Aşa că directoarea a decis să îi multe pe toţi într-o singură sală, care beneficia de mai multă lumină de la soare. După o oră, i-a trimis pe toţii acasă. Conducerea grădiniţei spune că a luat legătura cu societatea de termoficare, dar şi cu primăria şi li s-a promis că problema va fi rezolvată.

Printr-o situaţie similară trec şi elevii care învaţă la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, iar săptămâna trecută nu au avut căldură şi apă caldă nici Şcolile 7 şi 29 din Constanţa. În toate clasele e frig. Societatea de termoficare nu este străină de situaţie însă dă vina pe greaua moştenire.

Inspectoratul Şcolar din Constanţa a hotărât că va fi modificat programul de învăţământ în şcolile şi grădiniţele unde nu e căldura, astfel încât clasele care au ore de dimineaţă să le desfăşoare până la ora 12, iar după amiază, orele sa se desfăşoare până la ora 16.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt