Frig în case, primarul se pierde în explicaţii

Frig în case, primarul se pierde în explicaţii

Lecţie de termodinamică la primărie: Nicuşor Dan a găsit explicaţia pentru frigul de care suferă, în această iarnă, mii de locuitori ai Capitalei. Pe lângă avariile care au lăsat fără apă caldă şi căldură câteva sute de blocuri, de vină este şi..frigul de afară, care răceşte caloriferele. Astfel, pe măsură ce temperaturile scad, şi în case e tot mai frig. În ciuda tuturor problemelor, primarul susţine că iarna aceasta este mai bună din punct de vedere termic pentru bucureşteni.

Avariile la reţeaua de termoficare continuă să ţină Capitala în frig. Peste 300 de blocuri, adică mii de apartamente, nu au apă caldă şi căldură. Chiar şi aşa, Nicuşor Dan spune însă că Bucureştiul stă mai bine la acest capitol în comparaţie cu anul trecut.

Numai că acolo unde nu sunt avarii, caloriferele sunt mai reci pe măsură ce afară este tot mai frig. Deşi în case e frig, facturile la întreţinere sunt duble sau chiar triple, după ce preţul gigacaloriei a fost majorat la începutul lunii aprilie 2022. Anul trecut au fost reabilitaţi 30 de kilometri de reţea termică, iar Nicuşor Dan promite că anul acesta vor începe lucrările pentru alţi 50 de kilometri.â

2023 a debutat cu zero datorii pentru Primăria Generală, a mai anunţat edilul. Practic, datoria de 3 miliarde de lei pe care a preluat-o acum trei ani de la vechea administraţie a fost plătită integral. Totul a fost posibil însă cu anumite costuri, care i-au afectat pe locuitorii Capitalei.

În caz contrar, spune primarul general, Bucureştiul ar fi intrat în faliment, iar printre companiile care erau aproape de colaps se numără Societatea de Transport Public şi Termoenergetica. 2023 va fi anul care va genera mai multe investiţii, promite Nicuşor Dan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt