Fregata olandeză a ajuns la Constanţa

Fregata olandeză a ajuns la Constanţa

Ucraina şi SUA au început un exerciţiu militar în Marea Neagră şi în sudul Ucrainei, la care participă 30 de ţări,
printre care şi România. Totul în pofida apelurilor Rusiei de a anula aceste manevre. Ţara noastră participă cu două nave militare, iar Olanda şi-a trimis cea mai puternică navă de război, înarmată cu câteva sute de rachete.. Fregata olandeză a intrat în Portul Constanţa

Fregata olandeza Evertsen este o fortareata plutitoare din ultima generatie de nave de lupta. Construita cu tehnologia care o face invizibila pentru radar, e inarmata cat sa conduca singura operatiuni militare de aparare si atac.

Înclestarea cu inamicul va fi simulata pana la ultimul detaliu în Marea Neagră. La exercitiul Sea Breeze 2021 participa 5.000 de militari, 40 de nave de luptă şi auxiliare, 30 de avioane şi elicoptere, precum şi peste 100 de unităţi de tehnică militară. Olandezii vor oferi sprijin logistic si vor interveni in caz de urgenta. Rachetele lor navale formeaza o umbrela de protectie la atacuri de orice fel.

Rusia a avertizat că va urmări cu atenţie exerciţiul militar multinaţional Sea Breeze 2021, organizat în Marea Neagră, cu participarea mai multor state NATO. Iar în caz de necesitate, va reacţiona pentru a garanta securitatea militară a ţării, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova.

Exercitiul Sea Breeze 2021 este programat să dureze două săptămâni. Alaturi de olandezi participa participă
şi trupe de infanterie marină americane


Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt