Fratele lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre şi fost deputat PSD, a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare cu executare într-un dosar de corupţie legat de construirea de locuinţe sociale în campusul "Henri Coandă" din Constanţa.

Iniţial, la instanţa de fond, Alexandru Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere, însă un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi amenda penală.

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro, primiţi ca mită, el având de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000 lei, scrie Agerpres.

În acelaşi dosar, judecătorii au decis încetarea procesului penal împotriva lui Radu Mazăre şi omului de afaceri Morgenstern Avraham.

Radu Mazăre se află în prezent în penitenciar, unde execută o condamnare de nouă ani de închisoare primită într-un alt dosar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt