Fratele lui Ion Dolănescu, reţinut

Fratele lui Ion Dolănescu, reţinut

Fratele regretatului cântăreţ de muzică populară, Ion Dolănescu, a fost reţinut pentru 24 de ore de politişti!
Constantin Dolănescu, împreună cu alţi lăutari, sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în declaraţii. Se pare că aceştia au oferit informaţii false prin care, susţineau ei, activitatea lor artistică ar fi fost afectată în timpul pandemiei. În realitate însă, aceştia încasau bani de la stat, dar cântau şi la evenimente private, care nu ar fi trebuit să aibă loc.
Prejudiciul total se ridică la suma de peste 1,5 milioane de lei.

Constantin Dolănescu, fratele interpretului Ion Dolănescu, a fost reţinut miercuri seară de către politişti. Acesta, alături de alţi 22 de cântăreţi, sunt acuzaţi că au luat bani pe nedrept de la stat, iar asta după ce susţineau că nu au mai avut cum să-şi asigure traiul fiind afectaţi de pandemie şi că au nevoie de acest ajutor. În realitate însă, cântau la evenimente private care nu ar fi trebuit să aibe loc.

Totul ar fi avut loc în toamna anului trecut. Constantin Dolănescu şi ceilalţi lăutari ar fi folosit contracte false care
dovedeau că, înainte de pandemie, lucrau în mod legal şi plăteau taxe şi impozite. Astfel că, în fiecare lună, aceştia primeau indemnizaţii de 4 mii de lei. Cei mai mulţi dintre interpreţi şi-au recunoscut deja vina.

Prejudiciul realizat de cei 23 de lăutari se ridică la suma de 1,55 milioande de lei. Mâine, toţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă judecătoria Târgovişte pentru dispunerea de măsuri preventive.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt