Franţa vaccinează cu Astrazeneca

Franţa vaccinează cu Astrazeneca

Statele Unite dar şi ţările europene promit să accelereze campania de vaccinare pentru a combate la timp răspândirea noilor tulpini ale SARS COV 2. Deşi au apărut mai multe voci care contestă eficienţa vaccinului produs de AstraZeneca, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că este mult prea devreme pentru ca serul să fie respins. Pe de altă parte, inspectorii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au tras primele concluzii după controlul efectuat în Wuhan, epicentrul pandemiei.

Cadrele medicale din Franţa sunt vaccinate în continuare cu serul de la AstraZeneca, deşi unii experţi sunt de părere că acesta nu este suficient de sigur contra tulpinilor SARS COV 2.

Medicii israelieni susţin că au descoperit un medicament care are eficientă ridicată la vindecarea Covid 19. Acesta ar fi dat rezultate la 29 din 30 de cazuri testate. Iar acesta va fi testat în continuare pe pacienţi în Israel dar şi în Grecia. În Spania, cadrele medicale sunt încă sub trauma primului val de Covid, care a lovit violent.

Peste Ocean,reprezentanţii Facebook au anunţat că vor bloca şi şterge grupurile şi persoanele care promovează informaţii false despre vaccinare. Epidemiologul şef Anthony Fauci face apel la accelerarea
vaccinării pentru a se ajunge la o protecţie mai mare faţă de tulpinile SARS COV 2.

În China, unde lumea se pregăteşte de Anul Nou, inspectorii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au venit cu primele estimări după ancheta efectuată în Wuhan. Inspectorii spun că teoria scurgerii virusului dintr-un laborator biologic este puţin probabilă dar nu au identificat nici animalul care ar fi fost purtător al viruslui. O altă părere sugerează trecerea Covid 19 la oameni de la o specie intermediară. Nu întâmplător, autorităţile din Coreea de Sud au declanşat o campanie de testare a pisicilor şi câinilor de Covid 19, după
ce o felină a fost depistată cu virusul. În cazul în care un alt animal de compăanie va fi descoperit pozitiv, acesta va fi plasat în carantină la domiciliul stăpânului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt