Franţa renunţă la certificatul verde

Franţa renunţă la certificatul verde

Mai multe ţări din Europa relaxează restricţiile anti-covid. Marea Britanie devine prima ţară europeană care -elimină carantina pentru cei confirmaţi cu COVID din 21 februarie. Franţa ia în considerare eliminarea certificatului verde din aprilie iar Cehia renunţă şi ea la mai multe măsuri pandemice. În tot acest timp, Noua Zeelandă a devenit epicenturl protestelor. Nici canadienii nu sunt încă dispuşi să renunţe la manifestaţiile care durează de mai bine de o săptămână.

COVID19 primeşte statut de răceală în Marea Britanie de la finalul lunii. Astfel că cei care vor fi testaţi pozitiv nu vor mai fi nevoiţi să se izoleze. Cehia renunţă la măsurile care permit accesul în spaţiile publice doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Astfel, şi cei care prezintă un test negativ vor putea merge în restaurante, baruri sau teatre. Regulile se aplică şi pentru domeniul hotelier sau sportiv. Autorităţile franceze iau în calcul eliminarea certificatului verde din luna aprilie dacă numărul infectărilor va scădea. Până atunci însă, protestele continuă iar francezii cer libertatea de a alege.

Pe modelul protestelor din Canada, ”convoaiele libertăţii” au luat cu asalt Parisul. Protestatarii se îndreaptă spre Bruxelles cu maşinile pentru a cere încetarea restricţiilor. Autorităţile iau ameninţat pe aceştia cu închisoarea şi cu interzicerea accesului în oraş până pe 14 februarie. Mai mult, cei care nu respectă dispoziţia riscă o amendă de până la 4,500 de euro. Şi neo-zeelandezii au fost inspiraţi de mişcarea canadienilor. Sute de oameni s-au adunat în apropierea Parlamentului şi au blocat mai multe străzi. Situaţia s-a deteriorat rapid. Zeci de persoane au fost arestate.

Protestele continuă şi în Canada, unde oamenii cer libertate.

Premierul Justin Trudeau a anunţat că întreaga situaţie poate afecta grav economia ţării.

În cea de-a 13-a zi de proteste din Canada, şoferii de camioane au blocat mai multe străzi, dorind astfel să
blocheze de fapt mai multe rute comerciale esenţiale

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt