Franţa a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook şi Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale - Prima News

Franţa a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook şi Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale

Ministerul de Finanţe din Franţa a trimis notificări marilor companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook şi Amazon.com, că trebuie să plătească taxa pe servicii digitale conform planificării, în decembrie, transmite Reuters.

Franţa a suspendat colectarea acestei taxe la începutul acestui an, în contextul negocierilor din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind reformarea legislaţiei fiscale internaţionale.

Ministerul de Finanţe a anunţat de mult timp că va colecta taxa în decembrie, aşa cum era planificat, dacă discuţiile la nivelul OCDE nu vor avea succes, ceea ce s-a întâmplat atunci când cele aproape 140 de ţări implicate au convenit luna trecută să continue discuţiile până la jumătatea anului 2021.

”Companiile supuse taxei au fost notificate să plătească suma datorată pentru 2020”, a spus un oficial al ministerului.

Franţa a impus anul trecut o taxă de 3% pentru veniturile din servicii digitale obţinute în Franţa de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro în ţară şi de peste 750 de milioane de euro la nivel mondial.

Facebook a anunţat că poziţia sa ”este de a respecta legeslaţia fiscală a ţărilor unde operează”, adăugând că a primit documentul de impune din partea autorităţilor franceze.

Amazon a primit notificarea autorităţilor franceze şi o va respecta, potrivit unei persoane apropiate situaţiei din cadrul companiei.Total
0
Shares
Total
0
Share