Fotografiile lui Eminescu, expuse în original - Prima News

Fotografiile lui Eminescu, expuse în original

Românii au sărbătorit Ziua Culturii Naționale, odată cu împlinirea a 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu! Instituțiile din toată țara au organizat evenimente speciale, iar o casă de licitații din București a expus, în original, trei dintre cele patru fotografii pe care Eminescu le-a făcut vreodată.

Spiritul lui Eminescu poate fi cunoscut prin sutele de poezii și zecile de mii de cuvinte pe care le-a așternut pe hârtie. Cum arăta autorul stau mărturie însă doar patru fotografii. Trei dintre acestea au putut fi admirate de bucureșteni în original. Cea mai cunoscută dintre ele îl înfățișează pe Eminescu tânăr, la 19 ani. Despre această fotografie se spune că a fost multiplicată în peste un miliard de exemplare. O istorie interesantă o are penultima fotografie a poetului.

În ultima fotografie vedem un Eminescu cu sufletul și trupul în suferință. Avea 37 de ani, iar peste numai doi ani avea să se stingă. Abia după moarte a primit aprecierea meritată. Ultimul poet romantic a trăit puțin, dar a lăsat în urmă o moștenire greu de măsurat.

Total
0
Shares
Total
0
Share