Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui se declară convins că piața asigurărilor din România e plină de „țepari” și că service-urile auto sunt afaceri politice - Prima News

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui se declară convins că piața asigurărilor din România e plină de „țepari” și că service-urile auto sunt afaceri politice

Firmele mari de asigurări, care sunt oneste, nu au șanse pe piața din România, pentru că ele chiar plătesc despăgubirile, spre deosebire de „țeparii” care există pe piață în acest moment, a declarat la Prima News fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.

„Orice companie poate veni pe piață și poate spune că asigură toată România pentru un leu de persoană, dar când trebuie să plătească, își declară falimentul și tot noi vom plăti daunele. S-a ajuns ca o bătrână de la țară, care n-are mașină și e pensionară, să plătească prin intermediul taxelor RCA-ul unui tânăr cu un bolid scump. La fel și în cazul unui șofer cuminte, care n-a făcut acciddente. Consumatorul nu înțelege de ce crește RCA întruna când nu a făcut accident”, a precizat Năsui.

El a adăugat că vina pentru susținerea așa-numiților țepari de pe piață aparține clasei politice, care are interese inclusiv în domeniul service-urilor auto.

„Service-urile au penalități de 0,2 la sută pe zi, adică 70 la sută pe an, dacă nu sunt plătite de asigurători. Nu poți să obții o dobândă mai bună pentru bani. Service-urile sunt controlate politic”, a mai declarat Năsui.

Fostul ministru a spus că în 2017 a audiat membrii ASF. „Erau oameni, profesori universitari de economie, care nu știau lucuri elementare despre piața asigurărilor”, a adăugat Năsui, care a spus că a trebuit să dea în judecată ASF pentru a obține informații publice pe care aceștia refuzau să le dea, pentru că „ei se consideră deasupra politicului”.

El a mai spus că nu e normal ca președintele PSD, Marcel Ciolacu, să dețină informații la care doar ASF trebuia să aibă acces, cum ar fi cele despre falimentul iminent al Euroins. „Chiar dacă nu era veritabilă informația, putea să creeze probleme mari în piață”, a adăugat Claudiu Năsui.Total
0
Shares
Total
0
Share