Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui se declară convins că piaţa asigurărilor din România e plină de „ţepari” şi că service-urile auto sunt afaceri politice

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui se declară convins că piaţa asigurărilor din România e plină de „ţepari” şi că service-urile auto sunt afaceri politice

Firmele mari de asigurări, care sunt oneste, nu au şanse pe piaţa din România, pentru că ele chiar plătesc despăgubirile, spre deosebire de „ţeparii” care există pe piaţă în acest moment, a declarat la Prima News fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.

„Orice companie poate veni pe piaţă şi poate spune că asigură toată România pentru un leu de persoană, dar când trebuie să plătească, îşi declară falimentul şi tot noi vom plăti daunele. S-a ajuns ca o bătrână de la ţară, care n-are maşină şi e pensionară, să plătească prin intermediul taxelor RCA-ul unui tânăr cu un bolid scump. La fel şi în cazul unui şofer cuminte, care n-a făcut acciddente. Consumatorul nu înţelege de ce creşte RCA întruna când nu a făcut accident”, a precizat Năsui.

El a adăugat că vina pentru susţinerea aşa-numiţilor ţepari de pe piaţă aparţine clasei politice, care are interese inclusiv în domeniul service-urilor auto.

„Service-urile au penalităţi de 0,2 la sută pe zi, adică 70 la sută pe an, dacă nu sunt plătite de asigurători. Nu poţi să obţii o dobândă mai bună pentru bani. Service-urile sunt controlate politic”, a mai declarat Năsui.

Fostul ministru a spus că în 2017 a audiat membrii ASF. „Erau oameni, profesori universitari de economie, care nu ştiau lucuri elementare despre piaţa asigurărilor”, a adăugat Năsui, care a spus că a trebuit să dea în judecată ASF pentru a obţine informaţii publice pe care aceştia refuzau să le dea, pentru că „ei se consideră deasupra politicului”.

El a mai spus că nu e normal ca preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, să deţină informaţii la care doar ASF trebuia să aibă acces, cum ar fi cele despre falimentul iminent al Euroins. „Chiar dacă nu era veritabilă informaţia, putea să creeze probleme mari în piaţă”, a adăugat Claudiu Năsui.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt