Forum istoric la Cluj-Napoca, deschis de Prinţul Edward

Forum istoric la Cluj-Napoca, deschis de Prinţul Edward

Prinţul Edward, fratele mai mic al Regelui Charles, a deschis la Cluj-Napoca cel de-al 14-lea Forum al Fundaţiei The Duke of Edinburgh International Award. Este vorba despre un program dedicat tinerilor între 14 şi 24 de ani care îi ajută să-şi depăşească limitele şi să-şi atingă obiectivele. Este pentru prima dată în istorie când evenimentul de deschidere are loc într-o ţară care nu aparţine Commonwealth.

Găzduit pentru prima dată de ţara noastră şi doar pentru a patra oară în Europa, programul a ajutat până acum peste un milion de tineri din întreaga lume. Ducele de Edinburgh a fost cel care l-a iniţiat, în 1956. Acum a fost deschis de Prinţul Edward, conte de Wessex şi fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea.

La eveniment au participat şi alţi membri ai caselor regale, precum principele Guillaume de Luxemburg, dar şi Majestatea sa Margareta, custodele Coroanei Române.

Pentru clujeni, organizarea forumului este un bun prilej de a le arăta oaspeţilor frumuseţea oraşului şi a regiunii. Prinţul Edward se va întâlni cu tinerii sportivi de la clubul de fotbal Viitorul Cluj.

foto:iloveyoucluj.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt