Focus pe vaccinare: Franţa, în valul 5 al pandemiei

Focus pe vaccinare: Franţa, în valul 5 al pandemiei

Franţa a intrat în valul cinci al pandemiei! O spune chiar ministrul francez al Sănătăţii. În ultima săptămână, două zile consecutiv au fost înregistrate peste10.000 de cazuri noi. Cu toate acestea, în Franţa sunt mult mai puţine decese decât în România. De asemenea, şi numărul pacienţilor care au nevoie de Terapie Intensivă este mai mic. Din nou, vaccinul a făcut diferenţa.

De la nord la sud, francezii ocupă din nou cafenelele, cu mesele întinse până pe trotuar. Chiar dacă numărul cazurilor de COVID creşte de la o zi la alta,în spitale situaţia este ţinută sub control. În şapte zile, la Terapie Intensivă au ajuns 372 de oameni. Asta şi pentru că 69%dintre francezi sunt vaccinaţi. Imunizarea s-a făcut în hexagon etapizat.

Reguli diferite faţă de alte ţări au avut francezii şi în ceea ce priveşte dozele, povesteşte Vanda, o româncă stabilită de patru ani în Franţa.

La o populaţie de 67 de milioane de oameni, numărul deceselor zilnice nu depăşeşte 50 în Franţa. Ce-i drept, nu toţi s-au vaccinat doar din dorinţa de a fi sănătoşi.

Pentru că numărul de cazuri e în urcare autorităţile franceze au anunţat noi măsuri pentru creşterea ratei de imunizare. Preşedintele Macron a anunţat că începând din decembrie,în cazul persoanelor de peste 65 de ani va fi nevoie de trei doze de vaccin pentru ca certificatul verde să rămână valabil.

Acum, autorităţile încearcă să convingă cât mai mulţi oameni de peste 50 de ani să îşi facă şi doza trei de vaccin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt