FOCUS PE PRIMII - Primul român pe distanța de 1500 de metri - Prima News

FOCUS PE PRIMII – Primul român pe distanța de 1500 de metri

La 14 ani, cei mai mulți dintre noi începeam să descoperim viața, ne trezeam târziu, încercam să scăpăm de învățat, aveam primele iubiri, pe scurt ne bucuram de adolescență. Vlad Stancu nu este un astfel de copil. La 14 ani, el avea deja un premiu național la înot, iar munca susținută era deja rutină. Viața lui nu s-a schimbat nici acum, la 17 ani antrenamentele și dorința de a fi primul sunt în continuare focusul de fiecare zi.

S-a născut pe 13 august 2005, are 17 ani și e deja parte din istoria sportului românesc. Stancu Vlad Ștefan îl cheamă. Și la 14 ani a doborât recordul la înot, pe distanța de 800 de metri. Un record care părea că va fi acolo pe vecie. În 2004 Dragoș Coman stabiliese la olimpiada de la Atena cel mai bun timp național pe distanța de 1500 de metri.

Nu exagerează când spune că e vorba despre foarte multă muncă și foarte mult antrement. Iar acest lucru se vede în palmaresul lui Vlad. Ai zice că la 17 ani rezultatele și camerele de filmat, tot mai prezente în viața lui, l-ar face pe Vlad să își vadă diferit viața și colegii de antrenament.

Și, dacă există o întrebare care nu îi place, aceea e cum a reușit? Asta pentru că simte că munca pe care o face nu se vede, iar volumul este uriaș. Fără părinții lui nu ar fi reușit însă să ajungă să atungă performanța.

Echipa FOCUS a vrut să vadă arată ziua unui copil de 17 ani, sportiv de performanță, elev de liceu. ,,Ziua mea e foarte încărcată mă trezesc la ora 5:30 în fiecare dimineață, mai puțin duminica. La 6:30 sunt la bazin, mă încălzesc, la 7 intru în apă, am un antrenament care are în jur de 2 ore, 2 ore și jumătate, după aceea mănânc ceva, mă duc la liceu până la ora două-trei, după care vin iar la bazin de la ora 4 am al doilea antrenament și ajung acasă seara pe la șapte-șapte și jumătate“, ne-a mărturisit Vlad.

Vlad zâmbește și vorbește cu lejeritate despre programul și despre efortul de zi cu zi, dar este încă un copil. Așa crede antrenoarea lui. Veți spuneți că acești copii, că Vlad, și-au pierdut adolescența, că nu știu frumusețea acestor momente, pentru că au ales sportul de performanță.

Vlad nu vrea să se oprească aici. În spatele succesului lui se află, bineînțeles, un idol, Gregorio Paltrinieri. El îl împinge înainte și îl ajută să nu renunțe în momentele mai puțin frumoase. Cu siguranță o să mai auzim de Vlad Stancu pe viitor.

foto: facebook.com/vlad.stanculetzk

Total
0
Shares
Total
0
Share