FOCUS PE PRIMII Prima regină a frumuseţii din România

FOCUS PE PRIMII  Prima regină a frumuseţii din România

A participat la primul concurs de miss organizat în România pentru a scăpa de trac. Aşa a devenit Daniela Nane cea dintâi câştigătoare a competiţiei de după Revoluţie. După 30 de ani de carieră, actriţa ne-a acordat un interviu plin de emoţie. Şi-a deschis sufletul şi şi ne-a povestit momentul despre care spune că a fost definitoriu pentru cariera ei viitoare.

Daniela Nane s-a născut la Iaşi. Tatăl inginer mecanic şi mama laborantă şi-au crescut fiica pentru performanţă. Părinţi o vedea un medic de succes. A intrat cu 9.66 la facultatea de profil. Sufletul îi spunea însă ca s-a născut artist. Aşa că a luptat pentru dreptul ei de a-şi alege liber propriul drum în viaţă.

A ajuns la Petrică Gheorghiu, omul prin mână căruia au trecut mulţi dintre marii actori ai României. Un an a pregătit-o pentru teatru. Daniela, tânăra crescută în puf, s-a blocat pe şcenă şi a picat exemenul.

Că să scape de inhibiţii, mentorul ei a trimis-o la concursul Miss România, primul de după Revoluţie. În decembrie 1990, urca pe şcena Operei Române şi defila în faţa a sute de privitori. Avea doar 19 ani când a câştigat titlul de ,,Miss România 1991”. A urmat automat înscrierea la Miss Univers şi a plecat la Las Vegas. Era prima dată când o frumuseţe din ţara noastră se afla pe listă. Daniela şi-a reprezentat ţara cu mândrie şi a ales să salute publicul în limba ei dragă, limba română.

Oferte din lumea modellingului au venit imediat. Le-a refuzat pe toate. S-a întors la Bucureşti şi a intrat la teatru. A debutat pe scena de la Bulandra, o scenă pe care joacă şi acum. Marea regizoare, Cătălina Buzoianu, a distribuit-o în Patul lui Procust, alături de Florin Piersic Junior şi de Maia Morgenstern.

A avut numeroase roluri în cinematografie. Pe marele ecran, a cunoscut şi a jucat alături de monştri sacri precum Jeremy Irons , Jack Nicholson, Ben Kingsley sau Gerard Depardieu.

A cochetat şi cu televiziunea. La finalul anilor 90 a fost parte din echipa Prima tv , unde ea şi Marius Bodochi erau gazdele emisiunii Poveşti de Iubire. I-a plăcut mereu să fie PRIMA. Povesteşte că a fost cea dintâii care a organizat cursuri private de actorie şi tabere pentru copii şi prima femeie care a făcut spectacole de poezie cu pian. Acesta este acum şi proiectul ei de suflet.

De câţiva ani este căsătorită cu istoricul Adrian Cioroianu. Cea mai mare bucurie a vieţii Danielei se numeşte însă Codrin. Băiatul ei de 22 de ani, din prima căsnicie pe care l-a crescut singură.

Cei care vor să o vadă, o pot face pe şcena de la Bulandra. Acum joacă rolul Sofiei în piesa cehoviană Platonov , iar din ianuarie va fi distribuită în două pise regizate de Andrei Şerban. Luna aceasta joacă şi la Palatul Copiilor, în Vrajiotoarea Kera şi cele 7 Nestemate, primul musical 100% românesc pentru copii.

foto: facebook.com/daniela.nane.7

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt