FOCUS PE PRIMII Prima regină a frumuseții din România - Prima News

FOCUS PE PRIMII Prima regină a frumuseții din România

A participat la primul concurs de miss organizat în România pentru a scăpa de trac. Așa a devenit Daniela Nane cea dintâi câştigătoare a competiţiei de după Revoluție. După 30 de ani de carieră, actrița ne-a acordat un interviu plin de emoție. Și-a deschis sufletul și și ne-a povestit momentul despre care spune că a fost definitoriu pentru cariera ei viitoare.

Daniela Nane s-a născut la Iași. Tatăl inginer mecanic și mama laborantă și-au crescut fiica pentru performanță. Părinți o vedea un medic de succes. A intrat cu 9.66 la facultatea de profil. Sufletul îi spunea însă ca s-a născut artist. Așa că a luptat pentru dreptul ei de a-și alege liber propriul drum în viață.

A ajuns la Petrică Gheorghiu, omul prin mână căruia au trecut mulți dintre marii actori ai României. Un an a pregătit-o pentru teatru. Daniela, tânăra crescută în puf, s-a blocat pe șcenă și a picat exemenul.

Că să scape de inhibiții, mentorul ei a trimis-o la concursul Miss România, primul de după Revoluție. În decembrie 1990, urca pe șcena Operei Române și defila în fața a sute de privitori. Avea doar 19 ani când a câștigat titlul de ,,Miss România 1991”. A urmat automat înscrierea la Miss Univers și a plecat la Las Vegas. Era prima dată când o frumusețe din țara noastră se afla pe listă. Daniela și-a reprezentat țara cu mândrie și a ales să salute publicul în limba ei dragă, limba română.

Oferte din lumea modellingului au venit imediat. Le-a refuzat pe toate. S-a întors la București și a intrat la teatru. A debutat pe scena de la Bulandra, o scenă pe care joacă și acum. Marea regizoare, Cătălina Buzoianu, a distribuit-o în Patul lui Procust, alături de Florin Piersic Junior și de Maia Morgenstern.

A avut numeroase roluri în cinematografie. Pe marele ecran, a cunoscut și a jucat alături de monștri sacri precum Jeremy Irons , Jack Nicholson, Ben Kingsley sau Gerard Depardieu.

A cochetat și cu televiziunea. La finalul anilor 90 a fost parte din echipa Prima tv , unde ea și Marius Bodochi erau gazdele emisiunii Povești de Iubire. I-a plăcut mereu să fie PRIMA. Povestește că a fost cea dintâii care a organizat cursuri private de actorie și tabere pentru copii și prima femeie care a făcut spectacole de poezie cu pian. Acesta este acum și proiectul ei de suflet.

De câțiva ani este căsătorită cu istoricul Adrian Cioroianu. Cea mai mare bucurie a vieții Danielei se numește însă Codrin. Băiatul ei de 22 de ani, din prima căsnicie pe care l-a crescut singură.

Cei care vor să o vadă, o pot face pe șcena de la Bulandra. Acum joacă rolul Sofiei în piesa cehoviană Platonov , iar din ianuarie va fi distribuită în două pise regizate de Andrei Șerban. Luna aceasta joacă și la Palatul Copiilor, în Vrajiotoarea Kera și cele 7 Nestemate, primul musical 100% românesc pentru copii.

foto: facebook.com/daniela.nane.7

Total
0
Shares
Total
0
Share