Focus pe Ei! Pasajele, viitorul Capitalei - Prima News

Focus pe Ei! Pasajele, viitorul Capitalei

Ne place sau nu Bucureștiul nu va fi prea curând un oraș verde, un oraș al transportului alternativ. Capitala va fi din ce în ce mai mult un oraș al pasajelor, al sensurilor unice și al traficului aglomerat. Vom găsi mereu motive să nu ne dăm jos din mașină, poate de aceea în capitală sunt cam două mașini pentru fiecare locuitor, adică 4 milioane, la care se adaugă și cei care îl tranzitează.

Da! Vorbim tot despre trafic și pasaje și poduri, și vom mai vorbi – pentru că circulația în oraș este și va fi eterna problema a capitalei.

O viziune este ceea ce lipsește. Nu există nicio analiză a viitorului traficului în capitală. Pentru a avea inele rutiere funcționale…

Inelul principal al Capitalei cuprinde Calea Văcărești, Șoseaua Mihai Bravu, Bd Iancu de Hunedoara și Pasajul Basarab.

Este un traseu care ar trebui să ajute șoferii să parcurgă rapid o mare parte a orașului. Nu este funcțional pentru că nu exIstă un sistem de management al traficului.

Traversarea orașului, de la Piața Sudului spre Cartierul Cotroceni, peste pasajul Basarab, pe traseul inelului central, poate fi foarte frustrantă. Ar trebui să fie un parcurs lin și relativ rapid. În schimb, durează 60 de minute.

Sunt 12 kilometri doar de la Piața Sudului la Pasajul Victoriei. Pe care îi faci, cu noroc, în 40 de minute. 12 kilometri alcătuiți din dopul creat la Distor, la pasajul și la podul peste Dâmbovișa visate de primarul Negoiță, dar inexistent, de omida autoturismelor de la Piața Muncii până la Piața Iancului și, în final, șezătoarea de la Pasajul Victoriei.

Dar în ciuda optimismului afișat, mai este mult până departe. Pasajul Berceni, parte a unui alt inel de circulație, este o eternă problemă. La fel de tristă este și problema pasajelor a căror recepție nu s-a făcut nici după 12 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share