Focar de Covid la un spital pentru copii

Focar de Covid la un spital pentru copii

Primăvara a venit, dar infecţiile respiratorii continuă să umple spitalele! În Capitală, la Camera de Gardă de la Grigore Alexandrescu ajung zilnic peste 300 de copii. Aproape jumătate cu viroze, gripă şi covid. Iar la Spitalul pentru Copii din Timişoara este focar de coronavirus. Chiar la secţia de onco-hematologie, unde sunt trataţi copiii cu cancer.

Focarul de covid de la Spitalul pentru Copiii Louis Ţurcanu din Timişoara este primul raportat după o perioadă lungă de timp. Infectaţi sunt nouă copii, un aparţinător şi patru cadre medicale.

Spitalul este acum sub supraveghere epidemiologică. În judeţ, numărul cazurilor este de ordinul sutelor.

În toată ţara, în perioada 27 februarie - 5 martie au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri noi. În jur de 1.200 de bolnavi au avut nevoie de internare, 141 la Terapie Intensivă.

Chiar dacă sezonul rece e pe sfârşite, virusurile specifice continuă să circule.

În cazul copiilor, după perioada vacanţei, camerele de gardă sunt pline.

Dacă adăugăm şi celelalte afecţiuni, zilnic peste 300 de copii ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Grigore Alexandrescu.

Medicii recomandă părinţilor să fie atenţi la primele semne de boală.

Extrem de important este să nu trimitem la şcoală sau la grădiniţă copiii bolnavi. Răspândesc infecţiile şi, de asemenea, starea lor se poate complica.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt