Fiul mamei Omida, reţinut de DIICOT

Fiul mamei Omida, reţinut de DIICOT

Viorel Gongoi, fiul aşa-zisei vrăjitoare Mama Omida, a fost reţinut de DIICOT. Este suspectat că ar fi capul unei grupări infracţionale care cerea taxe de protecţie dezvoltatorilor imobiliari din Capitală. Victime i-ar fi căzut nume grele din business-ul românesc.

Cu mascaţii la uşă. Aşa a început ziua pentru interlopul Viorel Gongoi. La el acasă au descins procurorii DIICOT. Bărbatul a fost reţinut. Procurorii au documentat luni de zile activitatea sa infracţională. Alături de alţi membrii ai grupării pe care o controla, fiul Mamei Omida, ar fi şatajat mai mulţi dezvoltatori din nordul Bucureştiului. Cereau sume consistente de la oamenii de afaceri pentru a le asigura protecţie. Cei care nu se conformau, aveau parte de un tratament special. Interlopii mergeau pe şantier şi ameninţau muncitorii. Viorel Gongoi a intrat în atenţia publică în luna august a acestuia an. Atunci îl ameninţa pe reţele sociale pe ministrul de Interne de la acea vreme.

La acel moment, poliţia s-a autosesizat şi bărbatul a fost dus

la audieri. Ulterior, autorităţile au formulat acuzaţii de incitare la ură şi discriminare. Viorel Gongoi este cunoscut în comunitatea romă drept judecător de stabor, cel care mediază conflictele în cadrul etniei. De-a lungul timpului a reuşit să evite problemele majore cu legea. În cazierul său figurează doar o condamnare pentru tăinuire de bunuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt