Finanţe: Magazinele vor trebui să emită facturi şi bonuri în sistem e-Factură pentru produse cu risc fiscal ridicat

Finanţe: Magazinele vor trebui să emită facturi şi bonuri în sistem e-Factură pentru produse cu risc fiscal ridicat

Magazinele de comerţ cu amănuntul vor trebui să emită facturile, în cazul în care clienţii le solicită, în sistemul e-Factura, dacă acestea vor avea înscrise şi produse stabilite de ANAF ca fiind în categoria celor cu risc fiscal ridicat. De asemenea, bonurile fiscale care au înscris codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului, considerate facturi simplificate, trebuie transmise în sistemul Ro e-Factura, potrivit unor lămuriri transmise Profit.ro de către Ministerul Finanţelor. Asta înseamnă că respectivii comercianţi vor trebui să se înscrie în sistemul e-Factură.

În astfel de situaţii se vor regăsi frecvent comercianţii din reţelele de tip cash&carry, care vând preponderent către alţi comercianţi, dar şi magazine mici în cazul în care un client le cere factură sau bon fiscal care are înscris codul de înregistrare în scopuri de TVA.

Obligaţia transmiterii intervine dacă pe factură/bon sunt produse din categoria celor cu risc fiscal.  Până în prezent, 858 de operatori economici au optat pentru utilizarea sistemului privind factura electronică RO e-Factură şi au solicitat înscrierea în Registru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt