Finanţări pentru tablete şi echipamente IT necesare învăţământului online pentru 120 comune şi oraşe

Finanţări pentru tablete şi echipamente IT necesare învăţământului online pentru 120 comune şi oraşe

Un număr de 120 de comune şi oraşe vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete şi echipamente IT necesare învăţământului online, destinate elevilor şi cadrelor didactice din preuniversitar, printr-un proiect derulat şi finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate (POC), informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

"Educaţia capătă o altă formă, se schimbă sub ochii noştri. Nu mai putem concepe şcoala în afara tehnologiei. Perioada în care furnizarea actului educaţional cu prezenţa fizică în şcoli a fost restricţionat ne-a demonstrat necesitatea dezvoltării rapide a unui cadru dinamic de educaţie digitală. Este absolut necesar să identificăm resurse pentru asigurarea în toate unităţile de învăţământ a infrastructurii digitale adecvate. Reformele şi investiţiile propuse în PNRR vor acoperi intervenţii similare acolo unde nu au fost încă realizate. Îmi doresc ca fiecare elev să aibă acces la tehnologii noi, care să îi permită să se adapteze schimbărilor permanente ale societăţii", a declarat Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, cele 120 de comune şi oraşe care vor primi fondurile nerambursabile sunt eligibile în Apelul 2 de proiecte din cadrul Acţiunii 2.3.3 destinată îmbunătăţirii conţinutului digital şi infrastructurii TIC sistemice, asistenţa financiară nerambursabilă, prin intermediul POC.

În total, în cadrul acestui apel, vor fi finanţate 515 proiecte.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt